duminică, 14 februarie 2010

Turism in Romania - partea unu


Anul asta probabil ne vom face concediul in strainatate in Spania sau Tunisia. E primul an in care nu mergem in Romania in concediul de vara si asta din cauza ca vrem sa mergem la mare. Si in Romania nu poti sa mergi la mare pentru ca e mult prea murdar.

In schimb poti sa mergi intr-o gramada de alte locuri. Poti sa mergi in Delta.

Daca stai in Sulina sau Sfantul Georghe ai avantajul ca poti sa mergi si la plaja la malul marii si in excursii in delta, sa vezi pelicani, egrete, nuferi, etc.

Si plaja din Sulina nu se compara cu cea din Mamaia. E mai curata, mai putin aglomerata si nu iti canta in cap Guta toata ziua.

Noi suntem interesati mai mult de munte decat de mare asa ca am facut plimbari mai peste tot in Romania.

La Tusnad e superb in timpul iernii, au zapada din belsug si un patinoar destul de mare.
Daca mergeti pe acolo, sa nu ratati o excursie la lacul Sfanta Ana, sau cum e numit acolo, lacul Sfantul Ana :P. Merita pentru ca de sus de la cabana puteti inchiria saniute si puteti cobora pana la lac vreo 2 kilometri pe saniuta. La urcare se face un trenulet de sanii si sunteti remorcati de catre o Lada pana sus. E bestial.


Un alt loc unde merita sa mergeti sunt muntii Apuseni. Arieseni e o locatie buna unde sa va cazati pentru ca puteti ajunge usor la doua puncte turistice importante: ghetarul de la Scarisoara
si Pestera Ursilor. Daca ajungeti la Pestera Ursilor sa va opriti si la muzeul taranesc din primul sat de langa pestera. Muzeul nu pare mare de afara, dar inauntru are de la o veche sala de clasa pana la opaite si lampase folosite de mineri in subtern si masini de cusut.

Nu va limitati insa doar la pesterile cunoscute din manualele de geografie, in zona sunt multe altele pe care puteti sa le vizitati. De exemplu pestera Meziad la care nu am ajuns inca sau groapa Ruginoasa sau Poarta lui Ionele. Fiecare sunt spectaculoase, fiecare au cate ceva special. De exemplu imaginile de mai jos sunt de la Poarta lui Ionele.

2 comentarii:

Anonim spunea...

sunt pozele tale ?

raluca spunea...

in afara de pozele de la pestera ursilor, toate sunt pozele mele.

Trimiteți un comentariu