marți, 20 aprilie 2010

Turism in Romania - Episodul "Tara lui Sfarma-Piatra"



Saptamana asta am avut un weekend incarcat. Sambata am fost la nunta unui cuplu de programatori, felicitari Dani si Andreea, a fost foarte fain la nunta :).

Duminica aveam in program o excursie mai lunga in zona Scarita Belioara, dar din cauza sindromului "dupa nunta si rasplata" si a lenei native de duminica dimineata ne-am lasat pagubasi. Au fost Cris si Adi in schimb si au niste poze fenomenale.

Am decis sa facem o plimbare mai usoara cu Dan si Alia la Castelul cu Unicorni care e pe undeva langa Dej. Dintr-o eroare de pilotaj insa nu am ales drumul potrivit asa ca am improvizat si am plecat catre Cetatea Ciceului. Acolo se ajunge usor, pe drumul catre Bistrita, dincolo de Dej, in Ciceu Mihaiesti exista o placa ce anunta drumul laturalnic pe care se ajunge la cetate. Be warned, drumul nu e stralucit, e asfaltat vreo 2 kilometri dupa care se intra pe drum de tara.

Dupa alti cativa kilometri, o sa zariti ruinele cetatii pe partea dreapta, pe un deal.


Noi am oprit si am lasat masina la o intersectie in padure sub privirea unui Iisus de lemn. We figured ca asa nu o sa pateasca nimica. De la intersectia respectiva o tabla arata ca mai sunt 2 kilometri pana la cetate. Tabla minte. Sunt 2 kilometri pana cand se termina drumul accesibil pentru masini. De acolo mai sunt cam 1-2 km de urcat prin padure. Oricum traseul nu e greu ci chiar accesibil, ne-am intalnit cu o trupa de plimbareti care urcasera cu copii dupa ei, deci e un traseu de facut cand vrei o plimbare faina dar nu cu efort mare.

Ce e de vazut pe acolo? Well ... copaci


si pietre ...



Serios zona e foarte bogata in bolovani. Arata de parca un Sfarma-Piatra ar fi dorit sa joace popice cu copacii din padure. Cel mai probabil insa peisajul se datoreaza faptului ca cetatea e construita pe o fosta colina vulcanica, fiind singurul varf mai inalt de pe valea Somesului.

De sus de la cetate se poate vedea si Tiblesul si Rodnei, astfel ca cetatea era un punct strategic important in evul mediu.


Acum nu a mai ramas prea mult din ea, doar un turn izolat, lipit de stanca(si se pare reconstruit). Ruinele altor 2 turnuri se gasesc in apropiere. Oricum, plimbarea merita pentru peisajul din jur, daca nu pentru ruinele spectaculoase.

Mai multe poze gasiti aici.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Bună Ziua
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
Mulţumesc,
Cu stimă Vlad!

Trimiteți un comentariu