miercuri, 16 februarie 2011

Olimpiada e prea departe

Eu si Filip aveam un plan bine definit pentru 2012.

In afara de sfarsitul lumii, urma sa mai mergem si la Olimpiada de la Londra. Ne gadeam ca noh, o data in viata mergem si noi acolo si ducem steagul si il fluturam sus, sus de tot. Olimpiadele mi se par evenimente fenomenale, atata energie in ele, aproape magie.

Well.. visul asta s-a cam daramat astazi. De fapt, s-a daramat, a venit apa si l-a luat ca pe podul Londrei. S-a daramat pentru ca azi s-au afisat preturile la biletele pentru concursurile de la Olimpiada si sunt horror. Efectiv horror. Daca am vrea de exemplu sa mergem la gimnastica la toate concursurile (calificari, echipe si individual) ar trebui sa platim 470 de lire de persoana pentru locurile cele mai prost plasate din sala. Vorba lui Filip, dupa un stalp. Daca am vrea sa ne luam cele mai bune locuri din sala, am plati cam de 9 ori mai mult. De persoana. Pentru un singur sport.

Deci noh, de banii astia, mergem in Zanzibar si stam la plaja si ne uitam la Olimpiada, ca iesim mai ieftin. Prea multi bani pentru un roman din clasa de mijloc. De fapt, cred ca sunt prea multi si pentru un englez din clasa de mijloc. Mintea mea nu poate pricepe cine si-ar putea permite sa mearga la un asemenea concurs in afara de dinu patriciu si tiriac.

In fine, ca sa mi se mai duca gustul de amar, Barcelona 1992. Cea mai spectaculoasa aprindere de torta.



Andreea Raducanu si Olimpiada de la Sydney, cea mai buna si in acelasi timp cea mai urata olimpiada a gimnastelor romane. Trei gimnaste romane pe podiumul de la individual compus si apoi o medalie pierduta pentru o pastila de Nurofen.



Si Alexei Yagudin, la olimpiada din 2002 din Salt Lake City. The king.

2 comentarii:

Ramona spunea...

Stateam cu nasul lipit de televizor cind la olimpiade patinau favoritii mei: Victor Petrenko ('92, Albertville), Oksana Baiul (lebada din '94, Lillehammer), Marina Klimova si Sergei Ponomarenko, Oksana Grishuk si Evgeny Platov, Maya Usova si Alexandre Zhulin.

Ce vremuri, ce oameni!

raluca spunea...

Ce vremuri intradevar :).

Trimiteți un comentariu