vineri, 27 noiembrie 2009

De ce votez cu Traian Basescu

Azi am ramas stupefiata cand am vazut pe toate site-urile de stiri clipul cu Basescu lovind un copil.
Nu pot sa inteleg 2 chestii:
1. Ce spera sa obtina cei care au scos caseta de la pastrare dupa 5(cinci) ani.
In paranteza fie spus, ce minunat s-au potrivit lucrurile, ca fix in campania pentru al doilea tur si-au adus oamenii minte de acest gest incalificabil, incredibil, horror a lui Traian Basescu.
Nu inteleg de ce persoanele care au lansat aceasta caseta isi inchipuie ca electoratul il va parasi in turma pe Traian Basescu si se va indrepta spre Mircea Geoana. I'm confused. Electoratul majoritar a lui Traian Basescu stie ca presedintele "e om dintr-o bucata", care nu se impiedica in chestii micute cum ar fi sa confiste un telefon, sa injure o femeie sau alte chestii din acestea diafane. Electoratul lui Traian Basescu e format din "barbati" ca si el, oameni pentru care o palma data unui copil nu inseamna o greseala impardonabila.
Probabil se gandeau ca o sa atraga oamenii lui Crin Antonescu, oameni care au votat pnl in primul tur si acum se vor imparti intre Geoana si Basescu. Probabil se gandeau ca oamenii finuti vor fi complet dezgustati de presedinte si vor vota psd. Ei bine, cred ca tipul asta de oameni vor fi mai speriati de faptul ca sunt manipulati printr-o caseta trucata decat de gestul presedintelui. Vor exista destui dintre ei care vor zice: v-ati coalizat toti pe Basescu, noh lasa ca il votez eu ca sa scap de voi. Desigur vor fi multi care il vor condamna pe presedinte. Dar problema e ca nu il vor vota pe Geoana. Vor sta acasa.

2. Al doilea lucru pe care nu il inteleg e reactia lui Basescu. Pare speriat. Sincer ma asteptam la mult mai multa incredere in sine din partea presedintelui. What happened man? Nu spun ca ar fi vinovat sau ceva de genul asta. Doar ca m-am obisnuit cu un presedinte care poate sa incaseze tot ce i se arunca in fata. De aia nu inteleg. Cand spune "Voi da o declaratie oficiala" inseamna ca fuge in spatele scenei sa se consulte cu cineva inainte sa ia decizia. De cand face Basescu asa ceva? De cand are nevoie Zeus de consilieri? Weird.

Si in final, de ce votez cu Basescu. Simplu pentru ca Basescu e real iar Geoana e o marioneta. Stiu ce sa ma astept de la Basescu. In afara de injuraturi si chestii de genul asta pot sa fiu sigura cum va reactiona Basescu in decizii care tin de securitatea tarii. Stiu ce va face Basescu sub presiune. Stiu care este linia de politica externa a lui Basescu(ne-am aliat cu americanii si cu Nato si nu dam inapoi). In schimb ce stiu despre Geoana. Nimica. Geoana este un pretty boy care este impins in fata de niste oameni care stau in umbra si doar umbla la butoane. Cine l-a atacat pe Basescu aseara? Geoana? nu Geoana sta frumos pe un podium plin de lumina si isi tine mainile curate, in timp ce in spatele scenei altii il prind pe Basescu si ii dau la rinichi. De aia votez cu Basescu. Pentru ca oamenii aia din spatele scenei, cei despre care nu stiu nimica si care sincer ma inspaimanta cu puterea lor (media, economica, politica), oamenii aceia sunt cei care vor conduce Romania. Nu Geoana ci oamenii din umbra. Si de la ei nu am auzit ce fel de platforma politica au. Si nici nu stiu daca in timpul liber bat sau nu copii.

1 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt curios daca prietenul tau te mai altoieste din cand in cand si daca ii zici Zeus dupa ;))

Trimiteți un comentariu