duminică, 26 septembrie 2010

Let's do it better, Romania !

Pana in ultimul moment am crezut ca nu o sa ajungem la actiunea de ecologizare care a avut loc sambata asta, din motive obiective (eram convocati la munca patriotica cu familionul). Am scapat pe weekendul asta si ne-am alipit la o echipa de prieteni, fara sa ne inscriem pe net sau sa ne inregistram altundeva, deci daca vedeti cifrele date de organizatori pe undeva in presa sa stiti ca au fost cu 2 in plus, necontabilizati.

Ce-am invatat dupa toata actiunea asta? 2 chestii:

1. Chiar exista o parte mare de romani care sunt pur si simplu oameni naspa. Chestia aia cu capra vecinului e in totalitate bazata pe adevar. Nu va pot explica ce am simtit cand noi curatam intr-un sat din apropiere de Cluj si unul dintre sateni isi dadea cu parerea ca de ce curatam acolo, ca sa nu curatam mai mult decat pana unde zice el si .. perla coroanei "De ce curatati acolo ca e de la bar, acolo nu e a dumneavoastra", cand unul dintre colegii mei curata pajistea din fata barului. Omul evident i-a raspuns "Nicaieri nu e al nostru, ca gunoiul nu l-am facut noi, ci dumneavoastra". Nici unul dintre sateni nu s-a oferit sa ne ajute, dar macar unii dintre ei ne-au laudat, altii doar si-au facut distractia de dimineata intre 2 tuici pe seama noastra.

La pachet cu oamenii astia naspa, vin intelectualii fini cu le zicea cineva. Acestia sunt cei care nu se limiteaza sa nu faca nimica, gen sa steie linistiti acasa sambata si sa isi bea cafeaua, ci incearca din rasputeri sa ii convinga pe ceilalti ca degeaba se implica, degeaba incearca sa curete ceva din gunoiul colectiv, ca va fi la fel de murdar peste 2 luni. Sau ca de fapt sunt niste fraieri si ca cei care au organizat "Let's do it Romania" isi fac reclama gratuita pe spatele voluntarilor care strang gunoiul.

Oamenii astia nu inteleg ca sunt parte din problema. Sunt franarii Romaniei. Sunt motivul pentru care Romania inainteaza cu pas de melc in loc sa o ia la galop, sunt genul de oameni care prefera sa ii traga pe ceilalti inapoi decat sa faca ei un pas inainte. Sunt oameni pe care nu are sens sa ii asculti pentru ca nu o sa aduca niciodata ceva pozitiv in viata ta, nu o sa te incurajeze sa faci un lucru bun ci din contra, o sa incerce sa te impiedice sa iti imbunatatesti viata.

2. O a doua constatare e ca in Romania exista o groaza de oameni care incearca sa faca ceva bun. O groaza de oameni care renunta la confortul lor personal ca sa incerce sa faca ceva pentru toata lumea. In Romania se misca ceva, indiferent de cati bagatori de seama si cati punatori de piedici exista. Si astia sunt oamenii pe care sa ti-i doresti ca prieteni, oameni care o sa te ajute sa evoluezi. Poate ca descrierea e prea simplista, dar astia sunt oamenii buni. Nu pentru ca strang gunoaie sau pentru ca sunt ecologisti, ci pentru ca au capacitatea de-a pune deoparte egoismul si confortul lor personal. Pentru ca gandesc pentru comunitate nu doar pentru ei. Acestia sunt genul de oameni care vor reforma Romania.

Atat pentru cei din prima categorie, ca si pentru cei din a doua, o dedicatie. Asa, ca la manele tv.


John Lennon- Imagine (live)


You may say that I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one ...

1 comentarii:

kiddo spunea...

foarte bine scris!

Trimiteți un comentariu