miercuri, 19 ianuarie 2011

Floresti - Cluj si retur

VIM = viata inainte de masina
8:00 - Masina care a trecut pe langa mine pe Cetatii tocmai m-a stropit cu noroi pana la genunchi.
8:30 - Busul e in intarziere, e accident pe E60. Ce bine ca mi-am pus cartea cu mine.
8:45 - M-am urcat in bus. E aglomeratie maxima, normal, ca deja au ajuns in statie si oamenii care mergeau cu busul de 8:40.
9:00 - Am facut 800 de metri in 15 de minute. Abia astept sa ajungem la sensul giratoriu, copii astia ce se duc la scoala au ocupat toate scaunele. Oh well, sa ne intoarcem la oile noastre, aaa.. la orcii nostri.
9:30 - Tocmai am trecut de accident. Din fericire nu se vede nimica, salvarea a plecat de mult, numai 2 masini facute zob se mai vad pe marginea soselei. Anyway, Aragorn son of Arathorn ...
9:40 - Am ajuns in Manastur, au coborat toti copii, am un scaun in sfarsit. Acuma pot citi mai confortabil.
9:55 - Am terminat excursia. Ajung in 2 minute la job.
...
18:00 - Repejor spre statia de bus.
18:10 - Astept busul. Citesc.
18:25 - M-am urcat in bus. E mai putin aglomerat ca dimineata si toata lumea pare cam obosita. Nimeni nu prea vorbeste.
18:50 - Aroma deosebita imi spune ca am ajuns pe Eroilor. Debarcam langa ferma de pui.
18:55 - Masina care a trecut pe langa mine pe Cetatii tocmai m-a stropit cu noroi pana la genunchi. Si cred ca mi-am rupt tocul intr-o groapa.


VDM = viata dupa masina
8:00 - Suna alarma de telefon, Filip ma impinge jos din pat sa ma trezesc eu prima si imi zice sa il mai las 5 minute.
8:30 - Am terminat de deszapezit masina, Filip se pune la volan si pornim spre Cluj cu avant muncitoresc. Ne trece brusc cand vedem coada de masini. E clar, e accident.
8:45 - Suntem pe Cetatii si avem de ales intre o groapa adanca pe stanga si un sant lung in dreapta. Decisions, decisions.
9:00 - Pe Eroilor. Acceleratie.. frana.. acceleratie.. frana.. acceleratie. Desteptul ala cu Jeepul tocmai a depasit coloana. Frana.. acceleratie... frana ... acceleratie .. frana.
9:30 - Acceleratie.. frana.. acceleratie .. uuhuu am trecut de politie si de cele doua masini zdrobite de pe marginea drumului. Un scurt moment de reculegere. Cum zice englezu': there, but for the grace of god, go I.
9:40 - Am trecut de podul din Manastur. Aici principalul pericol sunt roaming pedestrians(sau hoardele barbare), aia care trec strada ca pe tarlaua lor, desi e o trecere la nici 2 minute de mers. Ii evitam ca pe popice si mergem mai departe.
9:55 - Am terminat excursia. M-a lasat Filip la semafor pe Clinicilor. Ajung in 2 minute la job.
...
18:00 - Ma suna Filip. E la semaforul de la Casa de Cultura a Studentilor. Cobor si facem schimb de locuri. Conduc eu.
18:10 - Pe langa fabrica de bere e coloana. Pornire din rampa, favorita mea. Reusesc sa pornesc fara sa omor motorul dar opresc cativa metri mai incolo. Frana.. acceleratie.. frana.. acceleratie...
18:35 - Am ajuns din nou in Floresti, pe Cetatii. Sa-i traiasca familia la primarul nostru si in special soacra. Asa, cam 110 de ani. Ca sa-l chinuie si pe el cineva cum ne chinuie el pe noi cu astia 200 de metri de drum. Parca suntem pe traseu de mogule.
18:30 - Parcare cu spatele langa bloc si gata, am terminat pe ziua de astazi. Relax, ca maine e o noua zi.

2 comentarii:

Ovidiu Ciceo spunea...

Ehei, Raluca, dupa ce faci un pic (mai multa) experienta cu masina personala o sa incepi sa te obisnuiesti si cu astea...
E drept ca am prins si eu zile din astea cu accident, dar nu au fost decat vreo 3 sau 4 in 2 ani jumate.
Ins, in situatii normale (zile fara accident sau tir cu marfa la aia cu gradina), totul sta in timing, azi de dimineatza am ajuns in 25 de minute la servici, pe traseul Floresti - Manastur - Zorilor - Buna Ziua - Titulescu - Bistritei, cam 18 km. Dar pentru asta ori pleci intr 7 - 7:20, ori intre 8 - 8:20, orice ora in afara intervalelor astora inseamna (pentru mine) de la 10 minute in plus in sus.

raluca spunea...

yep, in mod normal faci mult mai putin timp cu masina decat cu busul. dar in acelasi timp, eu urasc sa conduc + ecologistul din mine plange cand se gandeste la cata benzina consum. Da noh, noroiul de pe eroilor e criminal.

Trimiteți un comentariu