luni, 16 mai 2011

Eurovision, cu durere in suflet

Daca ar fi sa vorbesc in hiperbole, Eurovision-ul de anul asta a fost de departe ce mai plictisitor din cate imi amintesc sa fi vazut. Chestie care s-a vazut si la puncte, vreo 3-5 melodii s-au batut pana aproape de final sa ia premiul cel mare, semn ca nimeni nu a reusit sa se impuna ca favorit in fata publicului. Deci boring.

Melodia castigatoare a fost ceva desprins din albumul lui Britney Spears la tinerete, desi teoretic erau doua voci acolo. Niste versuri de toata jena "Come to me, come to me tonight / Oh god I need you, anyway... baby / I just wanna be, be around you all the time / Oh god I need you.. oh...", niste solisti cam paraleli, dar "au facut show". Adica au dat bani pe artificii, ca in caz ca nu stiati, anul asta la Eurovision s-au platit toate artificiile. De aia a avut Romania doar niste puff-uri sclipicioase la final, mai putine decat la tortul miresei la o nunta de cartier. Revenind la castigatori, unul dintre comentariile pe care le-am citit au fost genial: anul trecut azerii au cheltuit 1 milion de dolari ca sa isi promoveze piesa, anul asta s-au descurcat mai bine, au dat banii celorlalti participanti, ca sa cante prost, sa fie siguri ca vor castiga.



Spicuind din restul concursului, moldovenii au fost cei mai colorati, cu tema lor de Gnomeo si Julieta si cu tanti pe monociclu. Ca fapt divers, organizatorii germani ai Eurovisionului de anul au decis sa arate la inceputul fiecare melodii imagini cu imigranti din tara celor care canta melodia. Stiti ce au aratat la Moldova? Un spalator de geamuri ce lucra in Berlin parca. Deci serios, cat de nesimtit sa fii si sa alegi asa ceva pentru a prezenta o tara la un concurs international?



Grecia si Turcia au mers anul asta pe principiul "noi putem sa trimitem orice la Eurovision, ca sigur suntem printre primii". Soc si groaza, Turcia nu s-a calificat in finala si nu-mi pare de loc rau. Cand canta nenea ala "let's have a little fun", simteam niste fiori pe sira spinarii, cam ca atunci cand am vazut prima data Tacerea Mieilor.



Grecii au reusit sa se califice in finala, cu una dintre cele mai penibile combinatii rap/muzica folclorica din cate mi-a fost dat sa ascult vreodata. Stereo Mike, tipul cu rap-ul, e un vajnic exponent pentru stilul Oprisan. Noroc cu Loucas ca era baiat dragut, si a si lacrimat un pic catre public, si toate fetele s-au topit.



Cel mai mare fas de anul asta a fost tipul din Franta. Recunosc ca nu am studii de specialitate, da' cu parerea pot sa imi dau ca tot romanul. Mie mi s-a parut ca nenea a fost neimpresionant, pe cat se vroia de super tenor. Daca tot vii cu muzica semi-clasica, care nu e pe toate gusturile, atunci macar da-ne domnule pe spate cu interpretarea, nu gafai de pe la mijlocul melodiei. Si mai piaptana-te, te rog, ca nu costa.



Premiul 1 cu coronita il ia anul asta Captain Planet-ul Finlandei, Paradise Oskar. E induiosator nenea asta, daca ar fi sa zic ceva naspa de el ar fi ca si cum as lovi un catelus.



Premiul "Violenta in Familie" pentru anul 2011 merge la rusi. "I'm coming to get you / I'm running, I'm gunning for you ..". Deci da, Tacerea Mieilor din nou.



Premiul "My secret combination" merge la reprezentantul Suediei, pentru cea mai pop si piti-roz melodie din concurs. Minune maxima ca nu a castigat. Mi-a trecut glontul pe la ureche, ca sigur ajungeam sa jur ca si in 2008 ca nu ma mai uit niciodata la concursul asta. M-a tinut mult nu?



Mentiuni importante s-au luat si la sectiunea cel mai cool nume din concurs. Paradise Oskar, mentionat mai sus, a fost complet eclipsat de Dino Merlin din Bosnia Hertegovina. Iar acesta, a fost la randul lui lasat in urma de reprezentantul celor din Cipru : Hristos Milordos, care din pacate nu a intrat in finala, dovedind, inca o data, ca Eurovisionul e dat dracului.

Si in final, cu durere in suflet va las cu recap-ul tuturor melodiilor din finala. Sper ca la anul sa fie mai bine, ca mai rau, cu greu se poate.

2 comentarii:

Ramona spunea...

Mie mi-a placut Italia.

raluca spunea...

Mie mi-a placut Lena, chiar mult. Si Georgia pentru melodie si pentru ca tipa avea ceva ce semana o varza pe rochie. Si Irlanda cu copiii aia tacaniti.

Trimiteți un comentariu