vineri, 8 ianuarie 2010

pentru fete

In caz ca va lasa barbatul singure acasa si se duce sa joace fotbal(ca pe mine), sau in caz ca ati avut o zi groaznica la job(ca mine) sau pur si simplu aveti nevoie de o doza buna de estrogen in viata voastra(din nou, ca mine) va recomand cu caldura sa vizionati "Pride and Prejudice" varianta din 1995 facuta de BBC cu Colin Firth si Jennifer Ehle.

Aveti aici un preview ca sa puteti intelege la ce ma refer:Din punctul meu de vedere e de departe cea mai buna ecranizare a romanului si am vazut 4 pana acum (inclusiv una care se chema "Bride and Prejudice" cu Aishwarya Rai si era facuta la Bollywood in stil indian).

In general imi plac super mult ecranizarile BBC pentru ca pastreaza aproape intacte sursele originale si au actori de exceptie. Si mi se par mult mai veridice decat ecranizarile holywoodiene, probabil pentru ca in afara de actorii principali, nici unul dintre ceilalti nu sunt oameni frumosi. Daca vezi un film american iti dai seama ca toti actorii, inclusiv cel mai neinsemnat sunt aproape perfecti din punct de vedere fizic. Sau grotesti de diformi in caz ca o cere rolul. Nu exista cale de mijloc. Nu exista oameni normali, cu riduri pe frunte, cu un pic de burta de la bere. De la o vreme e obositor sa vezi numai oameni perfecti.

La BBC in schimb ai oameni care sunt destul de departe de ideea standard de perfectiune. Cum e Dawn French in "The Vicar of Dibley". O tanti care are minim 120 de kilograme dar cu toate astea nu poti sa nu o indragesti imediat. Sau Rowan Atkinson care inainte de a fi Mr Bean, a jucat in comedii ca The Black Adder. Sau Hugh Laurie si Stephen Fry in Jeeves and Wooster.

Genul asta de actori pot sa joace la fel de bine si intr-o comedie si intr-o tragedie, cu la fel de multa usurinta si intr-un film mic sau un blockbuster. Talentul lor nu depinde de injectii cu Botox si dinti perfect albi si sunt sigura ca si la 80 de ani isi vor gasi un rol pe care sa il joace, chiar daca "frumusetea" a trecut. Daca ii compari cu faimosii actori americani, ca Tom Cruise de exemplu sau Megan Fox iti dai seama ca e ca si cum ai compara o fufa de la noi ce se crede cantareata gen Blondy cu un artist adevarat ca Alanis Morisette de exemplu. Diferenta e imensa.

Cred ca am deviat un pic de la subiect care era un film romantic, de vazut cu prietenele care o sa stie sa il aprecieze. Se recomanda un pahar de vin rosu langa.
Daca vreti sa vedeti tot filmul, e uploadat pe YouTube, aici e linkul de la Episodul 1, partea a 2 din 6 (prima parte din pacate eu nu pot sa o incarc).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu