sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Capsunar pe plantatii de biti

It's a done deal. De maine voi fi si eu capsunareasa in Europa de Vest, lucrand pe campiile nesfarsite ale softului german.

E doar temporar, doar vreo 6 luni, dar noh, o sa am ocazia sa vad cum e sa iti lasi casa si familia ca sa pleci pe alte meleaguri. Partea buna e ca noi, programatorii, muncim cu capul nu cu sapa, dar oricum ar fi, tot capsunar se cheama ca esti - plecat de acasa, parte din statistica oficiala a romanilor care trimit bani in tara.

Cateodata ma gandesc ca noi programatorii traim o viata super fericita. Ok, traim in Romania, dar suntem cumva izolati in propriul nostru balon de sapun in care e cald si bine. N-avem treaba cu sistemul sanitar din Romania, majoritatea firmelor iti ofera o asigurare medicala privata. Nici macar cu birocratia nu avem atata de luptat, firmele mai mari de soft au de obicei oameni dedicati care sa se ocupe de hartogaraie si sa ii protejeze pe sarmanii programatori de nevoia de a sta la cozi.

Chiar si acuma cand plec sa lucrez in Germania, nu plec pentru ca nu imi gasesc de lucru in tara sau ca sa castig mai mult sau dintr-o necesitate. Nu, plec pentru ca proiectul e fain, plec ca sa vad cum se traieste intr-o tara "civilizata", plec ca sa vizitez Germania si o fac pe banii altora. Programmers live a charmed life.

Bine inteles, exista reversul medaliei. Ne inconjoara firmele intr-un balon de sapun nu din dragoste ci din profit. Sa nu cumva sa ni se distraga atentia de la cod, de la deadline, de la munca. Sa fie siguri ca dam 100% in fiecare zi sau ideal 110%. Suntem pretuiti doar pentru creier si abilitatea de a scrie frumos pe tastatura. Suntem o resursa. Dar macar una rara.

5 comentarii:

neamircea spunea...

Bafta, sa scrii cum e.
Salutari de (mult) mai la sud.

Un bucurestean

raluca spunea...

Merci de urari, cu siguranta in 6 luni o sa scriu cum e :).
Da cum dumnezeu ai ajuns in Africa de Sud? Si ce faci pe acolo?

neamircea spunea...

scuze de intarziere, nu dadusem (sau dadusem si nu mergea) subscribe la comentarii. aici am ajuns cu avionul, dupa o escala. fara gluma, tot pe linie de ceva IT, e bine si frumos, si mai ales spre 33 de grade zilele astea, cu trend ascendent bine de tot.
la tine cum mai e? te-ai mai dezmortit?
am pe cineva pe SAP in germania, zice ca se plictiseste :)
apropo, La multi ani de 1 decembrie!

la spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
raluca spunea...

la multi ani si tie de 1 decembrie, sau poate mai bine, sarbatori fericite de craciun.

eu la job nu ma plictisesc de loc, ca e fain proiectul. dar dupa ce se termina programul, de la 6 incolo nu e nici tipenie de om pe strada in satucul asta in care sunt eu, magazinele sunt toate inchise si tv-ul e tot in germana :). Mai ca-ti vine sa-ti iei campii.

Trimiteți un comentariu