marți, 15 decembrie 2009

Romania in care traiesc eu

Azi mi-am dat seama ca eu traiesc intr-o alta Romanie. O alta tara decat cea descrisa la mai toate televiziunile si ziarele de scandal. Daca te uiti la televizor la stiri sau verifici site-uri ca libertatea.ro nu poti decat sa vezi Romania ca un loc cu cerul mereu gri, un loc unde violenta e la colt de strada sau traieste in vecini, un loc unde valorile morale s-au retras in fata asaltului piticilor porno si a pseudo vedetelor de tip Nichita.

Eu traiesc altundeva, in alta tara se pare. La mine in tara oamenii se ajuta unii pe altii. Azi treceam pe langa o doamna care a alunecat si a cazut pe trotuar. Cat ai clipi s-au intins vreo 3 maini sa o ajute sa se ridice de jos.

La mine in Romania oamenii nu dau cu securea in cap la soacra si nici nu isi baga nevasta in spital. E drept ca nu totdeauna ne intelegem super bine in familie dar mai ales acum in prag de sarbatori abia astept sa merg acasa la Bistrita(daca Filip nu o sa lucreze de Craciun). O sa impodobesc bradul, o sa o ajut pe mama la prajituri si o sa il vad pe tata cum "se da pe Google Earth". E cam singurul program pe care il stie folosi, dar ii place la nebunie sa-mi arate unde sunt terenurile ce le are mostenite la Dangau.

La mine in tara oamenii sunt darnici, chiar daca nu au foarte multe. De vreo o saptamana la noi in firma se strang cadouri pentru copii nevoiasi. Anul trecut s-au strans vreo 500 de cadouri, anul asta nu ma asteptam sa se stranga nici pe jumatate pentru ca noh.. an de criza.. bani mai rar, etc. Ca sa va faceti o idee de numarul de oameni care au donat cadouri aruncati o privire la shoebox.ro . S-au strans cel putin o mie de cadouri. Oamenii au venit constant in ultimele doua zile si au lasat cadouri frumos impachetate, mingi de fotbal ba chiar cineva a venit si a donat azi o placa de snowboard. S-au trimis chiar cadouri din Bucuresti prin curier(noi suntem in Cluj). Iti salta inima de bucurie cand te uiti in biroul respectiv si iti dai seama cat de generosi si cat de omenosi sunt oamenii din Romania mea.

De aia pot sa spun ca eu traiesc intr-o alta Romanie. Si sunt fericita aici.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu