miercuri, 12 mai 2010

Formularul E-112

Ce e cu formularul asta cu nume de aditiv alimentar?

E un formular pe baza caruia, in cazul in care in Romania nu exista posibilitate de tratament pentru o anumita afectiune, statul roman iti deconteaza tratamentul in clinicile din Europa. Adica de cate ori primiti in mail mesaje de genul "va rugam donati pentru un copil care are boala x ce se poate trata doar la o clinica in tara y", aduceti-le aminte ca pot sa obtina banii respectiv perfect legal de la statul roman.

Cum se poate obtine acest formular E-112 ?

Conform Ordinului CNAS nr. 592/26.08.2008, publicat in Monitorul Oficial nr. 648/11.09.2008, documentele necesare pentru obtinerea formularului E 112 sunt urmatoarele:
- cerere;
- copie act identitate sau certificat de nastere, dupa caz;
- documente care atesta calitatea de asigurat;
- confirmare scrisa din partea unitatii sanitare din statul membru UE in care se intentioneaza efectuarea serviciului medical,cu privire la disponibilitatea acesteia de a acorda respectivul serviciu medical, in baza formularului E 112, in perioada indicata de persoana solicitanta, pe baza recomandarii medicului curant care intocmeste raportul medical (traducere autorizata);
- dosarul medical (bilete de externare, rezultate ale investigatiilor si orice alte documente din care sa rezulte diagnosticul si stadiul bolii);
- raportul medical al medicului curant (conform tipizatului disponibil pe site-ul www.cnas.ro, link http://www.cnas.ro/pdf/formEU/rapmedE112.pdf, din care sa rezulte:
a) tratamentul respectiv se regaseste printre serviciile medicale prevazute in pachetul de servicii de baza de care beneficiaza asiguratii din sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania
b) precizarea in mod explicit si argumentat a motivului pentru care acest serviciu medical nu i se poate acorda in interval de timp normal, in niciuna din unitatile sanitare din Romania, luand in considerare starea curenta de sanatate a persoanei solicitante si evolutia probabila a bolii.

Dosarul se depune la Casa de Asigurari de Sanatate in evidenta careia sunteti inregistrat ca persoana asigurata. Termenul maxim de solutionare a cererii de eliberare a formularului E 112 este de 5 zile lucratoare.

Sa fiti sanatosi :).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu